Vem har bollen? Tine Harden

HW
Henrik Wilhelmsson

För två år sedan skrev jag en kort artikel om att fotboll är mer än en sport, att det är kultur. Jag har länge velat skriva en del två av den men någon hann före. Inte vem som helst utan fotograf Tine Harden. Måhända att hon inte skriver med ord och inte i artikelform här på mittkulturkort.se men just i detta nu bygger hon en härligt talande berättelse på exakt samma tema. Ett tema som lyfter fram fotbollens betydelse för människan i fotoutställningen A kick out of africa.

På en resa i afrika kantrad av fattigdom och våld fick Tine sin grundidé. Hon slog av att oavsett social standard eller förhållanden så spelades det alltid fotboll. Hon ville hitta ett sätta lyfta fram fotbollens betydelse för människor i afrika. Skapa en kontrast dels till den bild omvärlden har av många av länderna i afrika men också en kontrast i medvetandet hos oss här hemma som ser fotboll ur andra synvinklar.

Med fantastiska fotografier, 15 resor till Afrika och år av hårt av arbete ställer hon nu ut utvalda fotografier från hennes resor. En utställning fylld av fotografier som inte behöver någon text eller något informationshäfte, bilderna speglar en tydlig berättelse som garanterat skapar funderingar som du inte visste du hade.  

Utställningen med vernissage öppnar fredagen 27 september 18:00-20:00. Det är specialvisning på lördagen 28 september 14:00 Tine Harden och Nanna Schmelling. Extra öppet på måndagen 30 september 10:00-18:00.

Du läser mer om utställningen på Dunkers hemsida