Söndagsscen: Om igen med Teater Kung och Drottning

Söndagsscen: Om igen med Teater Kung och Drottning

Viola är ensam. När hon en dag besöker sin favoritplats, ängen, är det en mystisk person där. Personen visar sig mäta ängen inför ett husbygge. Ett stort, vackert, grått hus av betong ska det bli där ängen ligger, med en rejäl, asfalterad väg. Viola vill ha ängen kvar och väcker så småningom den andra personens nyfikenhet kring naturen och de omständigheter som vi alla är beroende av. Och vem vet, kanske uppstår vänskap där det är som mest oväntat…

Om igen… är en fantasifull och engagerande musikal om naturens kretslopp och människans plats däri. På ett enkelt, fantasifullt och illustrativt sätt tas livsviktigheterna upp: vattnet som går runt runt, årstiderna, fotosyntes, ekosystemet, sopornas kretslopp och den mänskliga påverkan.

Musiken i föreställningen är nykomponerad av Paula Helander och Per Wernolf. Musiken framförs live för och med barnen, som flera gånger får chansen att interagera med sång, rytm och rörelser.

Vi visar Om igen i samband med öppningen av Med känsla för grönt, Dunkers utställning om Fredriksdal, vår oas och gröna lunga. För våra allra flitigaste trädgårdmästare: barnen.

Har du sett föreställningen Om igen? Ska du se den? Eller vill du bara lyssna på bra musik med dina barn? Nu finns alla låtar från föreställningen på Spotify. Har du inte ett konto där så finns de även på Soundcloud.

Ålder: 2,5-5 år

Läs gärna mer på www.kungochdrottning.se

Entré: 60 kronor

Plats: Teatersalen

Speltid: 30 minuter

Max publikantal: 80

Samarrangör: Medborgarskolan

Köp biljett direkt via Ticketmaster eller i Dunkers biljettcentral i receptionen.

  • Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Teatersalen
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • 2 december 2018, 15:00 - 15:30