Om Kulturkortet

Om du letar efter mer information om Kulturkortet har du kommit till helt rätt plats. På den här sidan har vi samlat ihop alla dina viktigaste frågor (som du inte ens visste att du hade ställt). Är du redo att ta steget från kultursmygare till slipad kulturtant? Klart att du är, nu kör vi! 

Vad är Kulturkortet?

En utmärkt fråga! Kort sagt är Kulturkortet din nyckel till Helsingborgs kulturella högborgar. En nyckel som du kan använda för fria entréer samt för att få fina rabatter på konserter och föreställningar. En något finare beskrivning av kortet är att du kan se det som din personliga biljett till vardagssemesterparadiset Helsingborg.

Var gäller Kulturkortet?

Där kulturen lever och frodas i Helsingborg. Med Kulturkortet har du alltid fri entré på Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Kärnan, Sofiero och Helsingborgs idrottsmuseum. Under ”Här gäller kortet” kan du läsa på mer om var kortet gäller och vilka rabatter som erbjuds från våra olika samarbetspartners.

Vad kostar Kulturkortet?

Lite olika beroende på ålder och om du studerar eller inte. Ordinarie pris är 395 kr, 250 kr för pensionärer och studerande. Vid jämförelse kostar det 70 kr i entré på Dunkers och Fredriksdal. Redan efter två besök har du som är på rätt sida om pensionen (eller studerar) nästan tjänat in kortet.

Hur länge gäller Kulturkortet?

365 dagar från det inköpta datumet (12 månader).

Kan jag låna ut mitt Kulturkort?

Nej. Kulturkortet är personligt och registrerat i ditt personnummer. Du är skyldig att uppvisa bankmässig legitimation om kulturplatsens anställda begär detta vid besöket.

Var kan jag köpa Kulturkortet?

Dels i vår kulturella onlinebutik men också till fots i biljettkassan på Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar samt på Sofiero.

Hur hittar jag till stadens kultur?

Du är redan nu en bra bit på vägen. På kulturkortet.se (den här webbplatsen) har vi samlat allt som har med kulturen i Helsingborg att göra. I vår fullmatade kalender kan du dag för dag följa kulturen och vi publicerar även intressanta artiklar om kulturlivet i Helsingborg. 

Kan jag ha Kulturkortet i mobilen?

Självklart! Faktum är att vi rekommenderar att ha kortet i telefonen. Via tre busenkla steg går du från kulturkort med fickludd till flashigt, elektroniskt kulturkort i mobilen.

Steg 1. Köp ett Kulturkort. Steg 2. Ladda ner vår Kulturkortsapp. 3. Ladda upp Kulturkortet i appen.

Om du fortfarande tycker att det verkar krångligt rekommenderar vi vår suveräna guide, som du hittar här på webbplatsen.

Måste jag vara en tant för att köpa Kulturkortet?

Du får vara precis vem/vad du vill för att köpa ett kulturkort! Stadens tanter gillar vårt kort jättemycket, men det gör även vardagshjältar, småbarnsföräldrar med välling på jackan och ungdomar. Det viktiga är att du gillar kultur. Sen tycker vi förstås att tanter är superhäftiga och önskar att det fanns ännu fler kulturtanter i Helsingborg. Världen behöver fler kulturtanter!

Hur kommer jag i kontakt med er?

Om du har några frågor gällande Kulturkortet går det bra att mejla oss på kulturkortet@helsingborg.se eller prata med personalen i entréerna där kortet säljs. 

Välj ditt kort

Kulturkortet

395 kronor/år

Kulturkortet Pensionär

250 kronor/år

Din pension bevisar du lättast med id-handling eller intyg, om frågan ställs.

Köp kortet direkt i vår webbutik.

Kulturkortet Student

250 kronor/år

Ditt studiekort, csn-kort eller annan giltig handling som identifierar dig som student kan vara bra att ha med dig.

Köp kortet direkt i vår webbutik.

Om